A PHP Error was encountered

Severity: 8192

Message: mysql_escape_string(): This function is deprecated; use mysql_real_escape_string() instead.

Filename: mysql/mysql_driver.php

Line Number: 303

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vueroy1a/public_html/core/core/Exceptions.php:166)

Filename: libraries/Functions.php

Line Number: 712

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vueroy1a/public_html/core/core/Exceptions.php:166)

Filename: libraries/Functions.php

Line Number: 712

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vueroy1a/public_html/core/core/Exceptions.php:166)

Filename: libraries/Functions.php

Line Number: 712

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/vueroy1a/public_html/core/core/Exceptions.php:166)

Filename: core/Common.php

Line Number: 417

Volledige lijst met Google Analytics Tools | VUE Royale

Volledige lijst met Google Analytics Tools


online metrics

Iedereen die betrokken is bij SEO en online marketing benchmarking kan hulp gebruiken bij het analyseren van website gebruik.


Google Analytics biedt met behulp van diverse add-ons, plugins en tools de mogelijkheid om eenvoudig gegevens te combineren met email of search gegevens. Hieronder een lijst met meer dan 40 van deze add ons voor het gebruik van Google Analytics.

Een overzichtt

* Benchmark
* Campagne
* Content Management Systeem (CMS)
* Data visualisatie / Dashboard
* E-mail
* Excel
* Functionaliteit
* Implementatie
* Mobiel
* Signalering
* Social Media
* Survey
* Toolbar
* Weblog
* Webshop
* Zoekmachine optimalisatie


Benchmark

See the Stats

See the Stats is een benchmark tool waar site eigenaren die zich aanmelden website statistieken (Google Analytics data) zien van alle anderen geregistreerden. See the stats biedt daarnaast ook de mogelijkheid bezoekgegevens via een widget op je site te tonen. Voor potentiële adverteerders bijvoorbeeld.


Campagne

Google Analytics campaign builder with short URL and Twitter posting

Deze tool is een uitgebreidere variant van Google Analytics’ eigen ‘URL Maker’ of zoals ze zelf zeggen: “an easier and more time saving solution to create Google Analytics Campaign URLs.” De Google Analytics campagne URL’s zijn direct te exporteren naar Excel en ook met een druk op de knop te als ‘verkorte’ URL in bijvoorbeeld Twitter te plaatsen.


Content Management Systeem (CMS)

Axiom CMS

Axiom CMS Software was een van de pilots die Google Analytics gebruikt heeft bij de integratie van de Google Analytics API in een CMS. Via Axiom CMS is het mogelijk om direct uit Google Analytics data over paginabezoeken te halen en deze worden in het Content Management Systeem gepresenteerd zodat je als editor direct de belangrijkste kengetallen ziet van de pagina waarin je aan het werk bent.


GX Webmanager Google Analytics Integration

Het Content Management Systeem van GX heeft een koppeling met Google Analytics waardoor bezoekgedrag zichbaar wordt binnen het CMS van GX.


Data visualisatie / Dashboard

Youcalc On Demand Analytics

Youcalc is een platform wat dat via een real-time connectie met Google Analytics je de mogelijkheid geeft Apps te maken voor gebruik in iGoogle, mobiele telefoons, Intranet, weblogs etc. Op deze manier kun je maatwerk dashboards ontwikkelen, integraties maken met andere databronnen en kun je de Google Analytics statistieken bekijken zonder in te hoeven loggen via het web.

Trakkboard

Trakkboard is een tool waarmee je persoonlijke, maatwerk Google Analytics KPI dashboards kan maken. Het biedt je de mogelijkheid data van verschillende Google Analytics accounts te combineren en je webstatistieken te volgen vanaf je bureaublad (zonder steeds in te hoeven loggen in Analytics).

Embedded Analytics

Via Embedded Analytics kun je Google Analytics rapportages integreren in je eigen website. Je definieert zelf de gewenste metrics en bent vervolgens in staat deze in de door jou gewenste vormgeving, volgorde etc. te presenteren.

AnalyticsView

AnalyticsView is een tool waarmee je persoonlijke, maatwerk rapportages kan bouwen gebaseerd op je eigen Google Analytics data. De tool bevat een groot assortiment bestaande templates waaruit je kan kiezen maar je kan uiteraard ook je eigen vorm ontwikkelen. De rapporten zijn vervolgens eenvoudig te delen, gestandaardiseerd te versturen etc.

Klipfolio

Klipfolio is een dashboard tool waarbij je uit de dataset van Google Analytics je gewenste dashboard bij elkaar klikt. Het dashboard is vervolgens bijvoorbeeld op je bureaublad te plaatsen waardoor je op een eenvoudige manier een overzicht hebt van de belangrijkste metrics.

Visual Basic Macros

Deze tool(s) geven je de mogelijkheid data naar MS Office te exporteren, data uit verschillende Google Analytics profielen te combineren, data op persoonlijke wijze te visualiseren of bijvoorbeeld te implementeren binnen MS Powerpoint.

Google Analytics Visualizer

De Google Analytics Visualizer is een tool gebaseerd op de Visual Basic Macros. Hiermee kun je data op eigen wijze visualiseren.

Polaris Desktop Widget

Met deze desktop Widget kun je alle gewenste Google Analytics data een plek geven op, je raad het al, je desktop.

Google Analytics Reporting Suite (Adobe)

Adobe heeft een Adobe AIR applicatie ontwikkeld waarmee je Google Analytics data op een eenvoudige en overzichtelijke manier op je desktop kan presenteren.

Fire Analytics

Fire Analytics is een Firefox extensie waarmee je Google Analytics rapportages integreert in de Firefox browser.

Trendly

Trendly is een dashboarding tool die stijgingen en dalingen in de Google Analytics metrics laat zien. Of zoals ze het zelf zeggen: Google Analytics keeps track of your website. We keep track of your Google Analytics.E-mail

Mailchimp

Mailchimp is een e-mail packet met een volledige integratie met Google Analytics. Op deze manier kun je Google Analytics data combineren met de data uit je e-mail pakket en zo zie je bijvoorbeeld hoe je nieuwsbriefontvangers zich over de site begeven maar je kan ook analyseren waar nieuwe inschrijvers vandaan komen. Allemaal geïntegreerd in de nieuwsbriefoplossing van Mailchimp.


Excel

Google Analytics Data Fetch

Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid Google Analytics data naar Excel te exporteren zonder dat je een plugin hoeft te installeren. Je kunt deze daarnaast makkelijk tweaken naar je persoonlijke wensen en delen met anderen.

Excellent Analytics

Excellent Analytics is een eenvoudige Excel plugin waarmee je Google Analytics data in je Excel werkblad importeert. Vervolgens kun je queries bouwen met alle in Google Analytics aanwezige rapportages.

Tatvic Google Analytics Excel Plugin

De Tatvic GA Excel Plugin is een data import tool voor Google Analytics. Hiermee importeer je Google Analytics rapportages in Excel voor verdere verwerking op je Excel werkblad.

Next Analytics

Next Analytics biedt een groot aantal Excel dashboards die werken met hun Excel plug-in voor uw Google Analytics, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en andere statistieken.

Shufflepoint

Shufflepoint integreert Excel met Google Analytics door de ‘web query’ functionaliteit van Excel te gebruiken. Hierdoor kun je in Excel je gewenste rapportage bouwen gebaseerd op je Google Analytics rapportages. Via een druk op de knop kun je vervolgens de data verversen naar de meest actuele stand van zaken.

Export to Google Docs from Google Anlaytics

De naam van de tool zegt het al; exporteer data vanuit Google Analytics naar je Google Docs. Het werkt alleen als hetzelfde account voor zowel Analytics als ook Docs wordt gebruikt en is gelimiteerd op 10000 rijen data.


Functionaliteit

Better Google Analytics

Better Google Analytics is een Firefox extensie waarmee je verschillende Greasemonkey userscripts kunt toepassen op Google Analytics. Bijvoorbeeld: Auto acces Google Analytics account, add search to GA keywords report, GA full screen reports, advanced data selection, quick content search en nog veel meer.


Google Analytics Profile Switching

Een Greasemonkey script voor Firefox waarmee je eenvoudig kunt wisselen tussen diverse profielen. Waar je normaal gesproken bij het switchen van profiel op het algemene dashboard van Google Analytics uitkomt blijf je door middel van dit script in dezelfde rapportage zitten (in een ander profiel).


Goal copy

Goal copy is een Firefox extensie waarmee je eenvoudig doelen kunt kopiëren naar een ander profiel.

Google Analytics Bookmarks

Een handigheidje om tijd te besparen. Scripts voor het kopiëren van doelen, profielen en filters.Implementatie

SiteScan

Staat het Google Analytics Javascript wel op elke pagina van je website? SiteScan van EpikOne voert een check uit. Via een tekst en reguliere expressie zoekopdracht scant SiteScan je website op zoek naar het Google Analytics tracking script.


WASP (Web Analytics Solution Profiler)

De WASP is een Firefox plugin die checkt of de Google Analytics op alle pagina’s van je website staat en correct is geïmplementeerd.
webanalyticssolutionprofiler.com


Statistics Detector

De Statistics Detector is een Greasemonkey script voor Firefox. Het voert een tekst en reguliere expressie zoekopdracht uit in de code van je website en zoekt naar de Google Analytics tracking code (en andere web analytics tools).

ObservePoint

ObservePoint is een tool die je website crawlt en zoekt naar de Google Analytics code. Je krijgt hiermee dus een overzicht van pagina’s die eventueel niet zijn voorzien van een code maar daarnaast krijg je ook inzicht in de laadtijd van de pagina (en het tracking script in het bijzonder).Mobiel

Analytics App for iPhone

Een Google Analytics app voor op je iPhone of iPod Touch. Er zitten meer dan 55 Google Analytics rapportages in. Een snelle en eenvoudige manier om je Google Analytics rapportages te benaderen.
analyticsapp.com

Google Analytics for Android

Een Google Analytics applicatie voor je Android telefoon.

Google Analytics App for Windows Mobile

Een Google Analytics applicatie voor Windows telefoons. Visueel niet zo spannend als de iPhone en Android App.Signalering

FutureNow OnTarget

OnTarget is een tool die op basis o.a. Google Analytics data automatisch adviezen genereert voor een hogere conversie. De tool creëert een to-do lijst met ‘high-impact changes’ gebaseerd op learnings die de tool uit je Google Analytics data destilleert.

InboundLinkAlerts

InboundLinkAlerts signaleert wanneer er een nieuwe link naar een website is gemaakt en stuurt je daar een berichtje over. Handig.Social Media

PostRankAnalytics (Social Engagement)

Met de tool van PostRank Analytics meet wat er buiten je website gebeurt op Twitter, Facebook etc. Het geeft je een overzicht van het bereik van je content (buiten je eigen site) en rapporteert over het engagement van bezoekers. De tool heeft een integratiemogelijkheid met Google Analytics waardoor je een compleet beeld krijgt van alles wat er binnen en buiten je website afspeelt.

Social Media Metrics Greasemonkey Plugin For Google Analytics

Een Greasemonkey script voor Firefox gebruikers waarmee je eenvoudig informatie in Google Analytics importeert vanuit onder andere: Digg, Del.icio.us, Yahoo inLinks, StumbleUpon en nog veel meer.


Survey

Kampyle Voice of Customer

Kampyle is een feedback tool waarmee site-bezoekers commentaar kunnen geven op je website (positief en negatief). Via een Google Analytics integratie kun je zien hoe bezoekers de diverse pagina’s in je website beoordelen maar ook wat bijvoorbeeld de herkomst is van ontevreden bezoekers.


Toolbar

Easynet Analytics Toolbar

Via de Easynet Analytics Toolbar kun je eenvoudig je Analytics rapportages bereiken via je browser. Je kunt daarnaast ook de belangrijkste metrics standaard op de Toolbar tonen.


Weblog

Yoast Google Analytics Plugin for WordPress

De Google Analytics Plugin voor WordPress zorgt ervoor dat na installatie al je pagina’s automatisch van een Google Analytics tag zijn voorzien. Daarnaast worden ook alle uitgaande links en downloads automatisch gemeten en worden bijvoorbeeld ook AdSense clicks gerapporteerd.

Google Analyticator (Wordpress)

De Google Analyticator zorgt ervoor dat alle pagina’s van je WordPress blog automatisch van het juiste Google Analytics javascript worden voorzien.

Google Analytics Tracking Module (Joomla)

De GA Tracking Module zorgt ervoor dat alle pagina’s van je Joomla website automatisch worden voorzien van een Google Analytics tracking.


Webshop

Fooman Magento Google Analytics Plugin

Magento is een open source ecommerce platform waarmee je eenvoudig webshops bouwt. Via de Google Analytics Plugin zorg je ervoor dat alle pagina’s binnen je website automatisch van een Google Analytics tag worden voorzien.


Zoekmachine optimalisatie

SEO Rank Monitor

Via de SEO Rank Monitor worden je rankings in de zoekmachines (natural search) automatisch gekoppeld aan Google Analytics. Je ziet hiermee naast de ranking die je op bepaalde zoekwoorden hebt, ook hoeveel bezoekers dit keyword op deze positie heeft opgeleverd.

Concentrate Long Tail Search Analytics

Concentrate is een search analytics tool voor SEO en SEA analyse. Door middel van een Google Analytics integratie vind je alle belangrijke informatie over keywords, positie, bezoekers en conversie op 1 plek.

Wordstream

Wordstream is een tool voor search analytics en gecombineerd met Google Analytics levert je deze tool een schat aan informatie op over keywords, posities, bezoekers, conversie en opbrengsten.


Evert Jan Koning | 4 comment(s) | Views: 10427

Reactions:

Thanks Eran! Kampyle is amazing. If you need any help with your business development or online communication strategy in Europe or Spain just let me know, okay?
I'll have the link issue fixed.

Posted by EJ 12 May, 2010 at 19:00
Good list, but you are missing Next Analytics for Excel. They offer a large number of Excel dashboards that work with their Excel plug-in to report your Google Analytics as well as Facebook, Twitter, LinkedIn and other stats.

Posted by mike sullivan 23 December, 2010 at 14:03
Thanks Mike for mentioning! I'll add Next rightaway.

Posted by Evert Jan Koning 23 December, 2010 at 14:29
Great list. Consider adding iPerceptions' 4Q survey tool in the survey category?

Posted by Tim 08 September, 2011 at 12:28

Leave your comment

Name:
E-mail:
Website:
Reaction:
 
 
Confirm:
What is the capital of Holland?
 
Save my info:
Notify me when someone responds on this topic: