Cinemagraph (1)


Een Cinemagraph is een beeld dat een levend moment bevat welke het mogelijk maakt een glimp van tijd te ervaren en eindeloos te bewaren.


coco

Visual Graphics Artist Kevin Burg begon te experimenteren met het .gif formaat in deze stijl in 2009, maar het was pas toen hij ging samewerken met fotograaf Jamie Beck bij NYFW dat de Cinemagraphs geboren werden. Originele fotografie bundelen met de wens om meer te communiceren aan de kijker deed de cinemagraph worden geboren.

Beginnend met de camera namen de kunstenaars een traditionele foto en voegden een levend moment toe in het beeld door de geïsoleerde animatie van meerdere frames. Om supermodel Coco Rocha te quoten: 'Het is meer dan een foto, maar niet echt een video' quote.

Beck en Burg noemde noemen het proces 'cinemagraphs' voor hun cinematografische kwaliteit met behoud van zijn ziel in de principes van de traditionele fotografie. Viraal gelanceerd door middel van social media platforms als Twitter en Tumblr zijn zowel de stijl van de beelden als de terminologie uitgegroeid tot een klasse apart. Het creatieve duo kijkt uit naar het verkennen van de toekomst door technologieën voor galerie-instellingen weer te geven en duwen deze nieuwe vorm van kunst-en communicatie als de beste manier om een ​​moment vast te leggen in de tijd, of om daarmee een waar, levend portret te creëren in ons digitale tijdperk.

Jamie Beck en Kevin Burg wonen in New York City.


Evert Jan Koning | 4 comment(s) | Views: 2562

Reactions:

gaaf! dan heb ik er nu een naam bij. cinemagraph dus.

dan ken je deze vast ook http://iwdrm.tumblr.com

Posted by Marco Raaphorst 12 September, 2011 at 11:06
cinematograaf wordt het dan, erg chic. smile kende die niet. P.s. zag dat je één van de 30 invloedrijkste online Nederlanders bent.

Posted by Evert Jan Koning 12 September, 2011 at 14:52
ik heb alleen Fireworks... ga er toch eens mee experimenteren...

in ja, ik ben invloedrijk... zegt men :D

Posted by Marco Raaphorst 12 September, 2011 at 15:23
Ik ben onlangs begonnen met een site waarop cinemagraphs van films staan:

http://www.technoir.nl/

Posted by Tech Noir 07 January, 2012 at 13:31

Leave your comment

Name:
E-mail:
Website:
Reaction:
 
 
Confirm:
What is the capital of Holland?
 
Save my info:
Notify me when someone responds on this topic: